Γιασμίνα Άντιτς

Η Γιασμίνα Άντιτς είναι ψυχολόγος MSc  και ψυχοθεραπεύτρια ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, με εκπαίδευση στην Ομαδική Ανάλυση. 
Είναι πλήρες μέλος της GASI (Group Analytic Society International) και υποψήφιο μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (ΕΨΕ)  και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης (IPA).  Εργάζεται ιδιωτικάατομικά και με ομάδες.

  j-antic@otenet.gr

Σταυρούλα Γιαννίτση
Ευτυχία Γιομελά

Η Ευτυχία Γιομελά είναι ψυχίατρος (εκπαιδευθείσα στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Αθηνών),  ψυχοθεραπεύτρια ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης και ομαδική αναλύτρια (εκπαιδευθείσα στο  Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών).
Είναι επίσης ψυχοδραματίστρια στο ομαδικο-αναλυτικό ψυχόδραμα. Είναι μέλος της Group Analytic Society (International).  Εργάζεται ιδιωτικά. Παράλληλα, είναι και ηθοποιός – performer.

 

 egiomela@gmail.com

Φώτης Γιωτάκης
Μάρα Γρηγορίου

Η Μάρα Γρηγορίου είναι ψυχολόγος, ομαδική αναλύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, της Βρετανικής G.A.S.I. και της διεθνούς I.A.G.P.
Εκπαιδεύτηκε στη Βραχεία Δυναμική Ψυχοθεραπεία (Π. Σιφναίος) καθώς και στα Δυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια (ΕΚΠΑ).  Έχει εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς και σε σύλλογο ατόμων με ειδικές ανάγκες όπου και συντόνιζε ομάδες γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά.

 

Μαρία Γουναροπούλου

Η Μαρία Γουναροπούλου είναι ψυχολόγος και ομαδική-αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια. Είναι προχωρημένο εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Έχει πιστοποιητικό εκπαιδευτή στη προαγωγή Ψυχικής Υγείας (Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου). Εργάζεται από το 1992 στο Συμβουλευτικό Σταθμό για το AIDS ως ψυχολόγος, ομαδική ψυχοθεραπεύτρια και διεπαγγελματική σύμβουλος.

 

Αθανάσιος Δουζένης

Ο Αθανάσιος Δουζένης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής – Ψυχοϊατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού κι Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας. Έχει εκδόσει 3 βιβλία (Ψυχιατροδικαστική, Ψυχιατροδικαστική Παιδιών και Εφήβων και Ηθική και Δεοντολογία στην Ψυχική Υγεία). Είναι ο εκδότης του επιστημονικού περιοδικού «Άτη». Έχει περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

 

Κώστας Κωνσταντόπουλος

Ο Κώστας Κωνσταντόπουλος είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης και ομαδικός αναλυτής.
Είναι υπεύθυνος Μονάδας φαρμακευτικής απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ. Είναι μέλος ΔΣ της ΠΕΨΑΕΕ και επιστημονικός συνεργάτης φορέων ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης. Έχει εκπαιδευτικό και εποπτικό έργο.

 

Νίκος Λαμνίδης

Ο Νικόλαος Λαμνίδης είναι ψυχίατρος, ομαδικός αναλυτής και διδάσκων ψυχαναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης (IPA) και Fellow του Κολλεγίου των Ερευνητών της IPA.

Είναι συνιδρυτής και εκδότης του ψυχαναλυτικού περιοδικού Οιδίπους.

Εργάζεται ιδιωτικά και έχει δημοσιεύσει πάνω στη θεραπεία των οριακών διαταραχών, την τεχνική, την επιστημολογία και την έρευνα στην ψυχοθεραπεία.

 

Γρηγόρης Μανιαδάκης
Ψυχίατρος, διδάκτωρ ΕΚΠΑ
ψυχαναλυτής, τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχανάλυσης και Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (IFPS), επόπτης στη Μονάδα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας  της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών . 
Έχει επιμεληθεί  την ελληνική έκδοση του Λεξικού της Κλαϊνικής Σκέψης  (Νοόγραμμα, 2008, μαζί με τη Γ. Χαλκιά).
Είναι συνεκδότης του περιοδικού  International Forum of Psychoanalysis και μέλος της Συντακτικής επιτροπής  του περιοδικούΟιδίπους.  Στον χώρο της λογοτεχνίας, έχει εκδώσει τ
ις ποιητικές συλλογές Νίκη (Ποταμός, 1998) και Ο Φωταγωγός: χρονικά μιας παιδικής αρρώστιας(Γαβριηλίδης, 2008).
Αλεξάνδρα Μάρκοβιτς

Η Αλεξάνδρα Μάρκοβιτς Κόβατς είναι γιατρός και ψυχοθεραπεύτρια µε εκπαίδευση στην Οµαδική Ανάλυση. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης και αναλύτρια ομάδας.

Κατερίνα Μήλιου

Κατερίνα Μήλιου είναι κλινική ψυχολόγος MSc, ψυχοθεραπεύτρια ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, μέλος του ΣΕΨ, της EAPA και της ISR. Είναι πιστοποιημένη και καταχωρημένη στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Ψυχολόγων EuroPsy της EFPA. Ιδρυτικό μέλος του Κε.Ψυ.Γνα.

Εργάζεται ιδιωτικά, ατομικά και με ομάδες. Συνεργάζεται με φορείς ψυχικής υγείας και έχει εκπαιδευτικό, εποπτικό και συγγραφικό έργο.

 

Ελένη Μοσχονά

Η Ελένη Μοσχονά είναι ψυχίατρος και ομαδική αναλύτρια. Εργάζεται ιδιωτικά από το 1994 ως ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια και ομαδική αναλύτρια, ατομικά και με ομάδες. Έχει ιδιαίτερη κλινική εμπειρία στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας  και των Διαταραχών Διατροφής.

Μαρτίνα Μπρίτσα
Η Μαρτίνα Μπρίτσα είναι Ψυχίατρος,Ψυχοθεραπεύτρια Ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης, Ομαδική αναλύτρια, πλήρες μέρος της GASI (Group-Analytic Society International) 
Εργάζεται ιδιωτικά με θεραπευτικό έργο στην Ομαδική Ανάλυση.

 

Δομινίκη Μυλωνά

Η Δομινίκη Μυλωνά είναι ψυχίατροςοµαδική αναλύτρια και ψυχαναλύτρια. Είναι μέλος της Group Analytic Society  (GASI),  της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης (ΙΡΑ).

Εργάζεται ιδιωτικά και έχει εποπτικό και συγγραφικό έργο.

 

Σοφία Μαρία Μωραΐτου

Η Σοφία Μαρία Μωραΐτου  είναι Κοινωνιολόγος, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Αναλύτρια – Τακτικό μέλος της Group Analytic Society (GASI), Επόπτρια και Πρόσεδρο μέλος του Institute of Group Analysis του Λονδίνου.  Εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα.

 

 

Δήμητρα Σιούσιουρα
Αμαλία Σταματάκη

Η Αμαλία Σταματάκη είναι ψυχίατρος και ομαδική αναλύτρια καθώς και πιστοποιημένη ομαδική επόπτρια. Είναι μέλος της GAS (International) και πρόσεδρο μέλος του Institute of Group Analysis (London).

Εργάζεται ιδιωτικά.

 

Λένα Τελειώνη

Η Λένα Τελειώνη είναι κλινική ψυχολόγος, αναλύτρια ομάδας και ψυχαναλύτρια.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης (IPA).

Εργάζεται ιδιωτικά.

 

Αναστασία Τσαμπαρλή
Η Αναστασία Τσαμπαρλή είναι Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θεραπεύτρια Οικογένειας και ζεύγους. Μέλος των International Psychoanalytic  Association of Couple and Family Therapy ,  Société Française de Thérapie Familiale Psychanalytique και εξωτερικό μέλος του διδακτικού προσωπικού του International Psychotherapy Institute στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ψυχαναλυτικής θεραπείας  ζεύγους.
Αθηνά Τσούκαλη

Η Αθηνά Τσούκαλη είναι ψυχολόγος Μ.Α. από το New School for Social Research και ομαδική αναλύτρια. Είναι πλήρες μέλος της G.A.S.I. και μέλος της I.A.G.P.

Εργάζεται ιδιωτικά από το 1987 με εκπαιδευτικό, εποπτικό και θεραπευτικό έργο στην ομαδική αναλυτική ψυχοθεραπεία. Μετέφρασε στα ελληνικά το βιβλίο της Estela Welldon: Mother, Madonna, Whore: The Idealisation and Denigration of Motherhood με τον τίτλο: Μητέρα, Αγία, Πόρνη: Η Σκοτεινή Πλευρά της Μητρότητας.