Εκπαίδευση

Η Εκπαίδευση του ΙΟΑΦ στην Ομαδική Ανάλυση απευθύνεται σε ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και γενικά σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και συναφών τομέων.

Προϋποθέσεις για την Ένταξη στην Εκπαίδευση

1. Ολοκλήρωση του Εισαγωγικού Σεμιναρίου.

2. Έναρξη προσωπικής ομαδικής-αναλυτικής ψυχοθεραπείας, σε μικτή (με ασθενείς) αναλυτική ομάδα, δις εβδομαδιαίως, με τακτικό μέλος του ΙΟΑΦ, η οποία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το πέρας της εκπαίδευσης και την συγγραφή της τελικής, πτυχιακής εργασίας.

3. Κλινική Εμπειρία : Οι εκπαιδευόμενοι/ες αναμένεται να έχουν στην αρχική φάση της εκπαίδευσης κλινική εμπειρία. Το Ινστιτούτο διατίθεται να διευκολύνει προς αυτήν την κατεύθυνση.

4. Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

H εκπαιδευση

Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι κατ’ ελάχιστον τέσσερα ακαδημαϊκά έτη και περιλαμβάνει θεωρητικά σεμινάρια, ομαδική και ατομική εποπτεία, συγγραφή ετησίων εργασιών καθώς και πτυχιακή εργασία

Τα εβδομαδιαία θεωρητικά σεμινάρια ασχολούνται εκτεταμένα με κλινικά, τεχνικά και θεωρητικά θέματα της Ομαδικής Ανάλυσης καθώς επίσης και με βασικά ψυχαναλυτικά θέματα. Επιπροσθέτως ασχολούνται με θέματα ψυχοπαθολογίας και με κλινική/ερευνητική τεκμηρίωση. 

Η υποχρέωση συγγραφής των ετήσιων εργασιών υποβοηθείται από το αντίστοιχο σεμινάριο καθώς και τον προσωπικό σύμβουλο (tutor) του εκπαιδευόμενου. Για την  πτυχιακή εργασία ο εκπαιδευόμενος συνεργάζεται με ειδικό προς τούτο επόπτη.

 

| Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να διαβάσετε τον εσωτερικό κανονισμό εκπαίδευσης του ΙΟΑΦ εδώ |

 

Πως μπορω να κανω αιτηση για το εισαγωγικο σεμιναριο;

Για τη συμμετοχή στο Εισαγωγικό Σεμινάριο μπορείτε να κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά στη σελίδα του Εισαγωγικού Σεμιναρίου ή να αποστείλετε αίτηση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ινστιτούτου info@ioaf.eu.

πως μπορω να κανω αιτηση για την εκπαιδευση;

Είτε μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που βρίσκεται στη σελίδα ή αποστέλλοντας αίτηση ενδιαφέροντος προς την Εκπαιδευτική Επιτροπή του ΙΟΑΦ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ινστιτούτου info@ioaf.eu.

ποια ειναι η διαδικασια για να ξεκινησω την εκπαιδευση;
  • Μετά την υποβολή της σχετικής αίτησης και την καταβολή χρηματικού ποσού 50 ευρώ,ακολουθούν δύο συνεντεύξεις.
    Μία ατομική, με ένα μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής και μία με το σύνολο των μελών της (στην περίπτωση που ο υποψήφιος βρίσκεται ήδη σε θεραπεία με ένα από τα μέλη της τρέχουσας εκπαιδευτικής επιτροπής τότε αυτό το μέλος εξαιρείται τόσο από τη συνέντευξη όσο και από την αξιολόγηση).
  • Εφόσον η υποψήφια/ος γίνει δεκτή/ός μπορεί να ξεκινήσει την εκπαίδευση το Σεπτέμβριο του επομένου ακαδημαϊκού έτους.
πως μπορω να γινω μελοσ του ιοαφ;

Μετά το επιτυχές πέρας της εκπαίδευσης ο νέος Ομαδικός Αναλυτής μπορεί να υποβάλει αίτηση στο Δ.Σ. του ΙΟΑΦ ώστε να γίνει πρόσεδρο μέλος του Ινστιτούτου, παράλληλα μπορεί να αιτηθεί να γίνει μέλος της GASI.

ΠΟιο ειναι το κοστοσ;

Το συνολικό κόστος για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 θα είναι 2.500 €.

τηλ. επικοινωνιασ

210 7218217
(Τρίτη & Παρασκευή
17:00 – 20:00)

Email Επικοινωνιασ

info@ioaf.eu

Τα γραφεια μας

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 62Α, Αθήνα 11528

Ξεκινήστε την Εκπαίδευση σας

* Η αποστολή της αίτησης για εκπαίδευση προϋποθέτει ότι πληρείτε τα κριτήρια που αναφέρθηκαν προηγουμένως.