Ι.Ο.Α.Φ. – Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης «S.H. Foulkes»

 

Το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης «S.H. Foulkes» (Αθήνα) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2016. Σκοπός του ΙΟΑΦ είναι η περαιτέρω επιστημονική ανάπτυξη, η έρευνα και η εκπαίδευση στην Ομαδική-Αναλυτική Ψυχοθεραπεία.
Σκοπός επίσης του ΙΟΑΦ είναι και η προώθηση κάθε άλλης κλινικής, θεσμικής, επιχειρηματικής και λοιπής εφαρμογής της Ομαδικής Ανάλυσης και της Ομαδικής-Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας.
Θεωρούμε ότι οι ρίζες της Ομαδικής Ανάλυσης, επινοημένης από τον Γερμανό ψυχαναλυτή Sigmund Heinrich Fuchs (S.H.Foulkes στην μετέπειτα βρετανική του εκδοχή), βρίσκονται στην Ψυχανάλυση του Sigmund Freud, την Κοινωνιολογία του Norbert Elias και τη Νευρολογία του Kurt Goldstein.
Η Ομαδική Ανάλυση διαθέτει και πλήθος επιπρόσθετων θεωριών αναφοράς, μεταξύ άλλων τη σύγχρονη Κοινωνιολογία των Σχηματισμών (Figurational Sociology), τη Γενική Θεωρία των Συστημάτων καθώς και τις νεώτερες Ψυχαναλυτικές Θεωρίες, μεταξύ άλλων και τις θεωρίες των Σχέσεων Αντικειμένου και της Διϋποκειμενικότητας. Η Ομαδική Ανάλυση έχει επίσης βάσεις στη Νευροεπιστήμη. Κατανοεί το ενδοψυχικό, το διαπροσωπικό, το κοινωνικό, το διϋποκειμενικό, το συλλογικό και εν τέλει, το ομαδικό, ως στοιχεία και όψεις (ή αφαιρέσεις) από το σύνολο που όλοι απαρτίζουμε και μας περιβάλλει.
Η Ομαδική Ανάλυση αντλεί από την Κοινωνική Ψυχολογία, τις Ομαδικές Δυναμικές και την Ανθρωπολογία. Βλέπει τον ανθρώπινο ψυχισμό ως διαμορφούμενο από πλήθος συνειδητών και ασυνείδητων, προσωπικών και συλλογικών συνιστωσών. Αντιμετωπίζει την ψυχική νόσο, ως διαταραχή στο δίκτυο των επικοινωνιών του προσώπου, στον εσωτερικό/εξωτερικό του κόσμο.

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

(video στα αγγλικά)

First of three lectures by S. H. Foulkes the founder of group analysis. They were recorded in 1971 in London in a private setting. The lectures are provided and restored through the courtesy of Werner Beck (Darmstadt) and Sebastian Murken (Mainz). The project is sponsered by the Institut for Groupanalysis, Heidelberg, Germany (IGH), the German Society for Groupanalysis and Grouppsychotherapy (D3G), the Group Analytic Society International (GASi) and the Institut of Group Analysis, London (IGA).

ΔΣ και Επιτροπές ΙΟΑΦ

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος: Δομινίκη Μυλωνά
Αντιπρόεδρος: Αλεξάνδρα Μάρκοβιτς
Γενικός Γραμματέας: Σοφία Μαρία Μωραΐτου
Ταμίας: Αθηνά Τσούκαλη
Μέλη: Κώστας Κωνσταντόπουλος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ
Διευθύντρια Εκπαίδευσης: Σοφία Μαρία Μωραΐτου
Μέλη: Κώστας Κωνσταντόπουλος
          Δομινίκη Μυλωνά
          Αμαλία Σταματάκη
          Αθηνά Τσούκαλη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Κατερίνα Μήλιου
Ελένη Μοσχονά
Λένα Τελειώνη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΟΠΤΕΙΩΝ
Συντονίστρια: Μαρία Γουναροπούλου

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Συντονιστής: Κώστας Κωνσταντόπουλος

ΔΕΛΤΙΟ
Συντονίστρια: Κατερίνα Μήλιου

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ
Συντονίστριες: Ευτυχία Γιομελά
                        Κατερίνα Μήλιου

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ
Συντονίστρια: Κατερίνα Μήλιου

Κώδικας Δεοντολογίας ΙΟΑΦ

 

Μπορείτε να διαβάσετε τον Κώδικα Δεοντολογίας του ΙΟΑΦ, εδώ.

Καταστατικό Λειτουργίας ΙΟΑΦ

 

Μπορείτε να διαβάσετε το Καταστατικό Λειτουργίας του ΙΟΑΦ, εδώ.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
210 7218217
(Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 16:00-20:00)

EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
info@ioaf.eu

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 62Α, Αθήνα 11528

Εγγραφείτε στο Newsletter